Ik ben Manon Ausems (1970), beeldend kunstenares in mozaïek en docente.

Jaren geleden kwam ik in aanraking met glas en mozaïek, en vanaf het eerste moment was ik gegrepen door het materiaal. Het is sterk, duurzaam, kent vele kleurnuances, en de mogelijkheden zijn enorm. Tijdens het ontdekken van het materiaal en haar mogelijkheden kwam ik er achter dat ik betekenisvol bezig wilde zijn door objecten te maken die voor anderen bijzonder zijn. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij gedenkobjecten. Daarnaast werk ik als beeldend docent en begeleid ik grote mozaïek-projecten. Ik vind het heerlijk om met kinderen, jongeren en volwassenen te werken, ik krijg daar energie en inspiratie van.

Het werken aan een opdracht vind ik heel bijzonder om te doen. Ik ga samen met de klant een oriënterend gesprek aan, maak schetsen en luister goed naar zijn of haar wensen. Aan de hand van stalenboeken worden de kleuren en steentjes gekozen. Als iemand dat moeilijk vindt, probeer ik de juiste keuze te maken en de sfeer te vangen in de kleuren en in het ontwerp. Het voor mij elke keer weer een uitdaging om iets te creëren waarmee dit doel wordt bereikt: “het is precies wat ik bedoelde”

Dankzij dit werk valt alles voor mij op z’n plaats en dat is heerlijk, ik heb hiermee gevonden waar ik naar op zoek was!

Studio Beeldig werkt samen met:

Studio Beeldig | Stoomlederplein 28 | 06-24964568 | .